Hersjøhytta

Hersjøhytta ligger i et flott turterreng ved Hersjøen i Selbu. Om sommeren kan man kjøre med bil helt inn til hytta (bomvei). Gode parkeringsmuligheter.

I vinterhalvåret har hytta åpent hver søndag mellom 10.30 og 15.00. Her selges varme vafler, kaffe, brus, sjokolade og andre kioskvarer.

Når snøen kommer, vil det bli kjørt opp flotte skispor fram til hytta og videre innover fjellet.
For oppdatert skiløypeinformasjon,  se skisporet.no

Avstander:
Bårdsgårsdalen: 2km
Synnåsen: 4,7km
Molia: 9km

Hytta leies også ut. Den har ikke innlagt vann. Hytta har innlagt strøm, varmepumper, fryser, kjøleskap og gasskomfyr.

Historikk

I 1959 kjøpte Øverbygda Idrettslag ei mannskapsbrakke fra A-T-leiren på Nekåbjørga med tanke på å få bygget ei skihytte og et klubbhus av materialene. Da idrettslaget ikke hadde midler til å få reist hytta, krevde prosjektet en enorm frivillig innsats. Etter et iherdig stykke dugnadsarbeid gjennom sommeren og høsten, kunne man endelig avholde "Mønsåsfest" 22. november samme år. I følge notatene fra forhandlingsprotokollen for byggingskomiteen hadde hele 200 øverbygdinger bidratt med gratis arbeidstimer og pengegaver - og var dermed invitert til festen.

Hersjøhytta åpnet første gang for publikum 6. mars 1960 og var åpen både i påska og andre søndager utover året. Dugnadsarbeidet for å ferdigstille hytta fortsatte utover våren og sommeren - og selve innvielsesfesten ble avholdt lørdag 9. juli 1960. Siden den gang har Hersjøhytta vært et yndet utfartssted for skiturister i alle aldre.

Med årene har hytta blitt malt, lakkert, ombygd - og generelt godt ivaretatt. Soverommene er blitt fjernet til fordel for større lagringsplass, kjøkkenet er blitt restaurert, man har satt opp altan og nytt uthus - og Hersjøhytta har nå også rullestolrampe slik den er enda mer brukervennlig.

Hersjøhytta holder åpent om søndagene i vinterhalvåret, samt i påska. Selv om besøkstallet avhenger av vær og føreforhold, er folk flinke til å utnytte det flotte turterrenget ved Hersjøen. Dugnadsånden som reiste hytta lever fremdeles i beste velgående i grenda; øverbygdingene stiller velvillig opp som vertskap om søndagene. De steker vafler, koker kaffe og varmer opp hytta - slik at folk fra hele bygda kan møtes til sosialt samvær eller ta en pust i bakken før turen enten går videre innover i marka - eller hjem igjen.